Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuollut 04.01.2016

rp-o. Electrode in Shadows VH14-029-0347

kuva avautuu isommaksi klikkaamalla

"Rode"

Ratsuponi ori (poniverta 40,625%)

146cm, ruunivoikko

s. 15.01.2014 / ikääntyy 1kk IRL = 1 virtuaali vuosi (täyttää 4v siis 15.05.2014)

Koulupainotteinen

KO Va B

RE 100cm

ME 80cm

Om. & kasv. Julle VRL-12892, Suomi

 

Rode on kooltaan poni, mutta mieleltään - ja aikalailla ulkonäöltäänkin selvästi hevonen. Tuntuu ettei siihen ole tullut ollenkaan ponimaisuutta suvustaan huolimatta, jonka kyllä huomaa jos on päivittäin tämän orin kanssa tekemisissä.

Rode on hoidettaessa hieman malttamaton, eikä millään tahtoisi pysyä paikallaan paria sekunttia kauempaa. Sen takia se kannattaakin hoitaa käytävällä kaksin puolin kiinni. Rode ei nauti mitenkään erityisen paljon harjailusta tai muusta, joten sen kanssa ei kannata jäädä ylimääräisiin hoitotoimenpiteisiin, Roden mielestä kun se on vain tylsää. Varusteiden laitto sujuu muuten kivasti, mutta suitsia laittaessa Rode heittelee päätään joka suuntaan, eikä malta odottaa hetkeäkään paikallaan niin, että suitsien remmit saisi kiinni. Roden kanssa rauhallisuus, mutta samalla nopeus on valttia. Taluttaessa Rode menisi mielellään paljon kovempaa kuin olisi tarve, joten sen kanssa saakin tehdä koko ajan pidätteitä.

Rode on parhaimmillaan koulussa, vaikka hyppääkin myös todella hyvin. Ratsastaessa Rode on aikalailla samanlainen kuin hoitaessakin, hyvin malttamaton ja vähän turhan pirteä. Kun Roden energian saa valjastettua oikealla tavalla, tulee siitä todella mukava ratsastaa ja oikea ilo silmälle. Roden kanssa on vaativaa saada se kulkemaan pyöreästi selästä asti, mutta oikea ratsastajaa saa senkin helposti esille ponista. Roden parhain askellaji on ehdottomasti laukka, se on todella upea ja moni puoliverinenkin jää siinä toiseksi. Ravi sen sijaan on huonompi ja siinä Rode tarvitseekin ratsastajalta apua, jotta myös ravissa saa esille Roden parhaimmat puolet. Rode on siis lyhyesti kuvailtuna energinen, mutta todella potentiaalinen poni.

Esteillä Roden kierrokset nousevat kattoon asti. Poni innostuu esteistä todella paljon ja hyppääkin vaikka pieniä taloja pyydettäessä. Tekniikan takia ollaan kuitenkin pysytty metrissä, jonka Rode hyppää oikein kivasti. Nyt varmasti herääkin kysymys, miksi orista ei sitten tullut esteratsua? Vaikka Roden tekniikka on ihan ok ja se hyppää esteet kiltisti, ei siinä muuten ole esteillä samanlaista potentiaalia kuin koulussa. Mielenvirkistykseksi esteet sopivat kuitenkin todella hyvin, vaikka pienillä esteillä ja puomeilla Rode vähän sählääkin, jolloin sitä pitää oikeasti ratsastaa, eikä vain matkustella kyydissä.

Maastossa Rode on hyvä vetohevonen, kunhan ei pelkää vauhtia. Maastossa Roden mielestä käynti ei ole edes askellaji, vaan käynti on vauhdiltaan lähinnä ravia muistuttavaa. Vaikka Rode meneekin kovaa, se ei ikinä pukittele tai muuten jekkuile, joten orin uskaltaa antaa mennä vähän kovempaakin. Maastossa Rode ei myöskään pelkää mitään, vaan on yksi rohkeimmista hevosista jonka olen tavannut. Maastoesteilläkin Rode on käynyt muutaman kerran ja on niillä hyvin samanlainen kuin rataesteilläkin.

Kisapaikoilla Roden machomies tulee esille ja se huutelee ensimmäiset kymmenen minuuttia ympäriinsä ja on muutenkin hieman tuli hännän alla, mutta on kuitenkin käsiteltävissä. Radalla Rode sitten onkin tuplasti parempi kuin kotona, se rakastaa esiintymistä ja tekeekin aina parhaansa. Kunniakierrokselle päästessään, saattaa Rodesta huomata miten tyytyväinen se on itsestään.

 

TÄSTÄ  Roden päiväkirjaan.


SUKUTAULU

i. Evermore Blonde rp 37,5%, vkk, 143cm

ii. Trick the Blonde rp 50%, cre, 144cm


ie. Blackwoods Eressea wpb 25%, 145cm, rt

iii. Trickster rp 25%, vkk, 147cm KRJ-II

iie. Gentlemen Prefer Blondes rp 75%, vkk, 145cm


iei. Forever Royce xx, rn, 165cm

iee. Amandil BW wpb 50%, rnvkk, 138cm

e. Idol 2782 rp 43.75%, trn, 149cm

ei. Captain Cannibal 2782 rp 50%, prn, 139cm, KRJ-III


ee. Dauntless 2782 rp 37.5%, rn, 151cm

eii. A.W. Ranch's Fired Fellow ox, rn, 153cm

eie. T.H. Nancy nf, rt, 139cm


eei. Tinto rp 75%, trn, 151cm

eee. Sohs'S Gentle Queen fwb, trn, 158cm

iiii. rp 50% (ox+wB), iiie. hann

iiei. wpb 50% (xx/wB), iiee. conn

ieei. ox, ieee. wA

eeii. welsh, eeie. wpb 50% (w+xx)

 

KISATAULU

vain sijoitukset merkitään

         
         
         

JÄLKELÄISET

pvm nimi rotu skp isä
       

 


Kuva © Bob Langrish

Rode on virtuaalihevonen

©2020 Virtuaalitalli Black Shadow - suntuubi.com